Krediet groep Nederland geld lenen

Geld lenen bij Krediet Groep Nederland

Voor een lening kun je in Nederland bij veel verschillende kredietverstrekkers terecht. Deze hebben allemaal andere voorwaarden en aanbiedingen, net zoals Krediet Groep Nederland.

Zij verstrekken verschillende leningen die bedoeld zijn voor verschillende doeleinden en zetten daarbij altijd de klant centraal. Lees verder om erachter te komen wat Krediet Groep Nederland aanbiedt en de voor- en nadelen van deze kredietverstrekker.

Lenen bij Krediet Groep Nederland

Deze kredietverstrekker bestaat al sinds 1999 en heeft al ervaring met meer dan tienduizenden klanten. Ondanks dat ze al een lange tijd meegaan, zijn ze up-to-date en proberen ze de beste voorwaarden voor hun klanten te verstrekken.

Net zoals iedere kredietverstrekker heeft ook Krediet Groep Nederland zijn eigen waarden die ze willen nastreven. Een daarvan is de excellente dienstverlening die ze willen geven. Klantvriendelijkheid is voor hen niet voldoende.

Hoe werkt Krediet Groep Nederland?

Bij Krediet Groep Nederland word je eigenlijk een beetje op weg gestuurd wanneer je een lening wilt aanvragen. Nadat je je gegevens hebt ingevuld op het aanvraagformulier, gaan ze voor je aan de slag. Je aanvraag moet namelijk nog beoordeeld worden.

Wanneer ze akkoord gaan met je aanvraag, wordt er direct contact met je opgenomen. Dit gebeurt al binnen een paar uur.

Er wordt dan een voorstel gedaan waarna ze de kredietovereenkomst met je zullen delen via de mail. Hierin staat duidelijk beschreven waar je nu uiteindelijk mee akkoord gaat en ook welke documenten je nog moet aanleveren.

Daarna is het aan jou om je handtekening te zetten onderaan de offerte en deze op te sturen.

Je hoeft bij Krediet Groep Nederland dus niet zelf opzoek naar de laagste rente of de beste voorwaarden. In de beoordeling kijken ze zelf al, kosteloos, met een professioneel oog op je aanvraag en ze kiezen de lening die het beste bij je situatie past.

Wel heb jij als consument natuurlijk altijd nog het laatste woord.

Welke leningen biedt Krediet Groep Nederland aan?

Bij Krediet Groep Nederland worden er twee verschillende leningen aangeboden. De persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Afhankelijk van je situatie, kun je kiezen welke lening het beste bij je past.

Persoonlijke lening

Wanneer je zekerheid wilt hebben en je weet hoeveel geld je precies wilt lenen, is dit een goede optie voor jou. Bij deze lening heb je een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandtermijn. Ook heb je hierbij vaak de laagste rente. Deze vorm van lenen is de afgelopen tijd zeer populair geworden door verschillende ontwikkelingen.

Een daarvan is dat je bij veel persoonlijke leningen tegenwoordig boetevrij vervroegd kunt inlossen, vroeger was dit vrijwel nooit het geval. Dit heeft de populariteit zeer doen stijgen.

Doorlopend krediet

Klinkt zo’n structurele persoonlijke lening helemaal niks voor jou? Dan heb je ook altijd nog de optie voor een doorlopend krediet, wat veel flexibeler is. Je kunt flexibel geld opnemen uit je lening, hoeveel en wanneer je maar wilt.

Ook kun je te allen tijde boetevrij inlossen. Het is een goede optie wanneer je nog niet zo goed weet hoeveel geld je nodig hebt, of wanneer je het gewoon fijn vindt om een bepaald bedrag achter de hand te hebben.

Voordelen en nadelen

Het is natuurlijk een groot voordeel bij een doorlopend krediet dat je tussentijds geld kunt opnemen. Dit is niet mogelijk bij een persoonlijke lening.

Daarnaast wordt ook de te betalen rente van je persoonlijke lening geregistreerd bij het BKR. Bij een doorlopend krediet wordt hier alleen de limiet geregistreerd, waardoor je bij het BKR met een persoonlijke rekening vaak een hoger bedrag “rood staat”.

Een nadeel van een doorlopend krediet is de variabele rente. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast, maar bij een doorlopend krediet is de rente variabel waardoor dat minder zekerheid op het gebied van kosten geeft.

De rente is daarnaast over het algemeen ook hoger dan bij een persoonlijke lening.

Voorwaarden om te lenen bij Krediet Groep Nederland

Er zijn een paar voorwaarden om geld te kunnen lenen bij Krediet Groep Nederland.

  • De minimale leeftijd ligt momenteel op 21 jaar. De maximale leeftijd is niet bekend.
  • Het is mogelijk dat je geen financiering kunt krijgen, dit is bijvoorbeeld wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt.
  • Ook kan Krediet Groep Nederland jou geen lening verstrekken wanneer je een bijstandsuitkering krijgt. Hetzelfde geldt voor een werkeloosheidsuitkering.
  • Heb je nu wél een dienstverband, maar is deze bijvoorbeeld tijdelijk? Ook dan kun je bij Krediet Groep Nederland terecht. Er is wel een kans dat je leencapaciteit wordt verlaagd, dit hangt echter af van jouw situatie.
  • Je kunt als ondernemer niet lenen via Krediet Groep Nederland

Er is geen minimuminkomen bij Krediet Groep Nederland, maar er wordt wel een inkomenstoets gedaan bij de banken. Op deze manier wordt je maximale leencapaciteit berekend en zorgt Krediet Groep Nederland ervoor dat de kredieten op een verantwoorde manier worden verstrekt.

Welke documenten heb je nodig bij Krediet Groep Nederland?

Om je te kunnen aanmelden voor een lening bij Krediet Groep Nederland heb je een aantal documenten nodig die je moet aanleveren.

  • Allereerst moet je je gegevens invoeren op het aanvraagformulier.
  • Een geldig legitimatiebewijs is ook iets wat je bij de hand moet houden, denk aan een paspoort, een identiteitskaart of je autorijbewijs.
  • Hetzelfde geldt voor een inkomensbewijs. Dit moet vaak door middel van een recent loonstrookje of een kijkje in je bankgegevens.

Daarnaast kan het zijn dat er nog meer documenten benodigd zijn, maar dit verschilt per aanvraag en per kredietverstrekker die bij Krediet Groep Nederland is aangesloten.

Je gaat naar de website van Krediet Groep Nederland