Hypotheek Oversluiten Naar Andere Bank

Verlaag je maandelijkse lasten
Gratis vrijblijvend consult
Bij dezelfde hypotheker goedkoper
Profiteer van de lage rente

Helemaal vrijblijvend

Hoe werkt hypotheek oversluiten

 1. Doe de aanvraag door op de oranje knop te drukken.
 2. Vul de vragen (kost je minder dan 3 minuten)
 3. Je ontvangt vrijblijvend een advies
 4. Wanneer je besluit om de hypotheek over te zetten, regelen de adviseurs dit allemaal voor jou.

Waarom hypotheek oversluiten

Het is mogelijk dat je huidige situatie is veranderd, je huis wilt verbouwen, verduurzamen of maandelijks te veel betaalt.

Hypotheek oversluiten? Verlaag je maandelijkse lasten. Meer geld overhouden voor andere zaken.

Als je het aanvraagt zit je nergens aan vast. Eerst bekijken de adviseurs of het wel zin heeft om een hypotheek over te sluiten. Dus je wordt eerst ingelicht welke winst te behalen valt.

Wat is hypotheek oversluiten

Heel simpel. Bij hypotheek oversluiten verruil je je ‘oude’ hypotheek voor een nieuwe. Met deze nieuwe hypotheek los je dus je oude hypotheek af.

Zo gaan de adviseurs opzoek naar een hypotheek die het goedkoopst is en met de gunstigste voorwaarden. Dit betekent dat je niet altijd je vertrouwde hypotheekverstrekker hoeft te verlaten. Soms is het mogelijk om een nieuwe hypotheek te starten bij dezelfde verstrekker. Alleen voor een gunstige prijs en betere voorwaarden.

Wanneer je je hypotheek om gaat zetten, dan sluit je een nieuwe hypotheek af. Met het geld dat je krijgt, los je de oude hypotheek af. Hier komen eventueel kosten bij kijken. Je kan te maken krijgen met taxatiekosten, maar ook met notariskosten en afsluitkosten.

De grootste kostenpost is echter de boete die je dient te voldoen omdat je je oude hypotheek vervroegd aflost. De boete is dan de grootte van de rente inkomsten die de hypotheekverstrekker nu misloopt.

De boet hoef je niet altijd te betalen. Zie hieronder.

Wanneer de rente op de markt lager ligt dan de rente die je momenteel voor je hypotheek betaalt, dan lijkt het op het eerste oog verstandig om de hypotheek over te gaan sluiten. Maar dit kan tegenvallen door de hoge bijkomende kosten.

Of je de hypotheek het beste zo kunt houden zoals die nu is, of dat omzetten verstandiger is, hangt geheel af van je persoonlijke situatie. Over het algemeen is de beste periode om uw hypotheek over te sluiten wanneer je rente vaste periode ten einde loopt.

Wanneer je rente vaste periode nog een of twee jaar duurt en het er naar uit ziet dat de rente gaat stijgen, is oversluiten vaak ook verstandig. De boete die je betaalt is dan relatief laag en je profiteert van de lagere rente.

Er komt veel kijken bij het oversluiten van een hypotheek. Het is daarom verstandig om eerst advies te vragen en informatie in te winnen.

Kosten

Als je een nieuwe hypotheek afsluit, zal er opnieuw kosten voor taxatie, notaris en dergelijke in rekening worden gebracht.

Vaak moet je ook een boeterente betalen. Je vorige hypotheekverstrekker loopt namelijk centjes mis.

De hoogte van de boeterente is afhankelijk van:

 • Boetevrije aflossing
 • Hypotheek bedrag
 • Rentevaste periode (resterend)

Deze hoef je niet te betalen als:

 • Je verkoopt je huis
 • Bij overlijden
 • Aan het einde van de looptijd
 • Variabele rente

Toch goedkoper?

Ondanks deze extra kosten, is het toch vaak goedkoper om een hypotheek te laten oversluiten. Per maand kun je heel wat besparen. Laat je vrijblijvend informeren (en verassen) door de adviseurs.

Belangrijk

 • De rente is nog bijzonder laag is en hierdoor is het oversluiten heel interessant!
 • Wanneer je je hypotheek niet volledig aflost is dit heel duur.
 • En wis je, dat je bij het oversluiten het aflossingsvrije deel in veel gevallen mag meenemen naar een andere hypotheekverstrekker?

Helemaal vrijblijvend