Geld lenen met uitkering

Geld lenen met uitkering bij onderstaande geldverstrekkers:

Geld lenen met uitkeringen heeft wel z’n beperkingen. Zo kun je geen hoge bedragen lenen. Daarnaast is niet iedere uitkering/bijstand toegestaan.

Wanneer kan je geld lenen met uitkering?

Als je een een vast inkomen met een uitkering hebt vergroot dat de kans dat je geld kunt lenen.
Gedurende je hele leningen dien je wel over een uitkering te beschikken.

AOW, WAO of WIA IVA uitkering

Heb je een AOW, WAO of WIA IVA uitkering en je wordt niet meer herkeurd? Dan kun je vaak gewoon geld lenen. Je inkomen wordt voor de volle 100% meegenomen in de berekening.

Heb je wel een herkeuring? Dan nemen de kredietverstrekkers vaak maximaal 70% van je inkomen uit de uitkering in de berekening mee.

WIA WGA uitkering

Heb je een WIA WGA uitkering. Dan dien je partner met een vast dienstverband of een inkomen uit zelfstandigheid (minimaal 3 jaar zelfstandig) te hebben.

Wajong uitkering

Heb je een Wajong uitkering, een partner en de hoogte van je maandelijkse inkomen staat vast? Dan kun je vaak ook een lening aanvragen. Let op, dit kan alleen als je een partner hebt.

Als je partner een inkomen uit zelfstandigheid (minimaal 3 jaar zelfstandig) hebt, kan je gewoon een lening aanvragen.

Geld lenen met uitkering kan makkelijker

Bij Saldodipje is het wat makkelijker. Hier kijken ze meestal niet naar bovengenoemde punten. Ze hebben hun eigen systeem om na te gaan of ze een lening aan je verstrekken. De kans is dan ook vele malen groter dat je bij hen een lening kan afsluiten.

Voor de eerste keer kun je vaak maximaal 800 Euro lenen. Leen je daarna nog een keer? Dan kun je maximaal tot 1.500 Euro lenen.

Geld lenen met uitkering bij Saldodipje is dus makkelijker.

Veel mensen denken dat geld lenen met uitkering niet mogelijk is. Maar het tegendeel is waar. Het kan wel degelijk. Alleen moet je jezelf natuurlijk wel afvragen of het verstandig is en nodig is. Onderstaand voorbeeld maakt het duidelijk.

“Help, m’n koelkast is stuk”

Oh oh .. je koelkast heb je in de steek gelaten. Wat nu? Geld lenen met uitkering? Hmm .. het is winter. Yep, ik heb een plan. Waarom niet al m’n producten op het balkon zetten. Gratis en voor niks. Hmmm … maar wat als het warmer wordt. Dat is weer een stuk lastiger. Bij de buren is ook geen optie. Vooral als het een vreetzak is. Maar goed dat ik je buurman niet ben :).

Met andere woorden; een koelkast is broodnodig. Heb je geen andere alternatieven dan het balkon of je buurman? Dan moet je er wel eentje kopen. In dit geval neem je inderdaad een beslissing om geld te lenen ondanks je uitkering. De hamvraag is natuurlijk, kan dat? Onder het genot van een tromgeroffel, kan ik hier volmondig op antwoorden: Ja, dat kan.

Zijn er ook nadelen?

Geld lenen met je uitkering kan een nadeel zijn. Je leent immers een bedrag en de kredietverstrekker wilt er natuurlijk zijn bammetje mee verdienen. Dus het kost je altijd iets meer.

Uiteraard is alles afhankelijk van het geleende bedrag, rente en de kredietverstrekker.

Conclusie

Een aantal kredietverstrekkers lenen je geld ondanks dat je een uitkering hebt. Het gaat niet altijd even makkelijk.

Wil je een grotere kans maken? Dan is Saldodipje vaak de uitkomst. Alleen niet voor grote bedragen (maximaal 2.500 euro)

Voor dat je een geldlening aanvraagt, ga eerst na of je het wel nodig hebt. Kun je zonder of heb je het echt nodig. Veel mensen hechten aan luxe spullen. Dit zijn spullen die het leven misschien leuker maken, maar niet perse noodzakelijk zijn. Het kost je alleen maar geld. Hoor je dit? Het .. kost .. je .. alleen .. maar .. geld.

Ga je toch geld lenen? Dan is het belangrijkste dat je alle gegevens eerlijk en volledig invult.

En als laatste … je weet het … geld lenen kost geld :).