Leningmakelaar 2

Krediet lenen bij De Leningmakelaar

Een lening afsluiten kan nog voor heel wat gedoe zorgen en veel van je kostbare tijd kosten. Het zoeken naar de voordeligste lening, de voorwaarden vergelijken bij de verschillende kredietmaatschappijen, allemaal taken die nodig zijn wanneer je de beste lening wilt uitkiezen.

Bij De Leningmakelaar zorgen ze ervoor dat jij niet al die tijd kwijt bent en daarnaast de perfecte lening vindt voor jou. De Leningmakelaar geeft jou de beste opties, op basis van jouw persoonlijke situatie zodat je de beste keuze kunt maken, en dat gratis!

Wat is De Leningmakelaar?

De Leningmakelaar is een van de vele kredietverstrekkers waar jij je lening kan afsluiten. Het bijzondere is dat De Leningmakelaar niet zélf de kredieten verstrekt, maar dat er bij hen juist verschillende banken en kredietmaatschappijen aangesloten zijn die dit wel doen. Het is dan aan De Leningmakelaar om deze te vergelijken en de beste te vinden voor de situatie van de klant.

Hoe werkt het?

Wanneer je een lening nodig hebt, kun je vrijblijvend je gegevens invullen op het aanvraagformulier bij De Leningmakelaar. Je kunt hierbij berekenen wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen.

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, gaat De Leningmakelaar er meteen mee aan de slag om jouw aanvraag te beoordelen.

Hierna vergelijken ze meer dan 30 leningen van een aantal grote kredietverstrekkers in Nederland.

Op basis van jouw voorkeuren en waarden sluit De Leningmakelaar deze lening dan voor je af. Zo ben je ervan verzekerd dat je een lening hebt die aansluit op je wensen en behoeftes.

Welke leningen biedt De Leningmakelaar aan?

Bij De Leningmakelaar kun je verschillende leningen krijgen, het is aan jou om te bekijken welke vorm van lenen het beste bij jouw situatie past. We nemen alle vormen kort met je door.

Je kunt niet als ondernemer lenen via de Leningmakelaar.

Doorlopend krediet

Wanneer je kiest voor doorlopend krediet kies je eigenlijk voor een lening waar je tussentijds geld kunt opnemen en boetevrij kunt aflossen. Het is vooral handig voor de mensen die niet zeker zijn van het bedrag wat ze nodig hebben voor hun investering. Je kunt namelijk altijd nog wat extra’s opnemen, zolang je niet de kredietlimiet overschrijdt.

De variabele rente is bij deze lening van kracht. Deze betaal je alleen over het geld wat je opneemt.

Persoonlijke lening

Iets heel anders is de persoonlijke lening, een lange favoriet onder de meeste mensen die geld lenen. Hierbij staat de rente vast, je kunt geen heropnames meer uitvoeren en extra aflossen gaat vaak gepaard met een boete.

Deze lening is vooral voordelig voor de mensen die precies weten hoeveel geld ze nodig hebben, voor bijvoorbeeld het kopen van een huis.

Aflossingsvrij krediet

In principe hoort aflossingsvrij krediet bij het doorlopend krediet, alleen betaal je nog steeds maandelijks rente. Naar eigen inzicht kun je dan inlossingen doen en zo langzaam de lening afbetalen.

WOZ-krediet

Wanneer je een huis of eigen woning bezit, is deze lening voor jou. Het fijne aan deze lening is dat je een extra lage rente korting hebt. Hierdoor kunnen jouw kosten laag blijven terwijl je wel de woning van je dromen kunt kopen. Een WOZ-krediet kun je aflossingsvrij afsluiten, maar je kunt hem ook afsluiten met een contractuele aflosverplichting.

Plus Krediet

Als je al wat op leeftijd bent, kan het soms lastig zijn om nog te lenen. Bij veel banken en kredietmaatschappijen geldt namelijk een maximale leeftijd om te kunnen lenen.

Het Plus Krediet is speciaal voor de mensen die tussen 60 en de 65 jaar zijn en nog een doorlopend krediet willen afsluiten. Bij deze lening kun je tot je 65e levensjaar nog geld opnemen uit het doorlopend krediet, daarna begint dan de tijd van aflossen.

Wanneer je 74 wordt, is het wel de bedoeling dat deze lening volledig is afgelost.

Lening oversluiten

De laatste dienst die De Leningmakelaar aanbiedt, is het oversluiten van leningen. Dit is iets voor jou wanneer je al een bestaande lening hebt, maar je de maandlasten te hoog vindt of wanneer je een andere klacht hebt over de lening. De Leningmakelaar kan zakendoen met de meeste kredietverstrekkers in Nederland en daardoor kunnen ze goed inventariseren waar jouw lening mogelijk goedkoper en geschikter zal zijn.

Oversluiten gaat dan ook helemaal gratis. Heb je dus een lening waar je voor jouw doen te veel voor betaalt, loop er dan niet langer mee maar sluit hem over.

Voorwaarden lening oversluiten

Om een lening over te sluiten, moet je dan wel aan een paar voorwaarden voldoen.

  • Zo moet je bijvoorbeeld een lening hebben van €10.000,- of meer.
  • Ook moet je je lening meer dan 3 jaar geleden hebben afgesloten
  • Dit moet zijn gebeurd bij een bekende bank, denk hierbij aan ABN Amro, Rabobank, ING of de SNS.

Minimum- en maximumleeftijd bij De Leningmakelaar

In Nederland geldt de regel dat je geen krediet mag lenen wanneer je jonger bent dan 21 jaar, deze regel geldt ook bij De Leningmakelaar.

Over de maximale leeftijd om te kunnen lenen wordt weinig vermeld. Wel hebben ze voor de mensen tussen de 60 en de 65 jaar het Plus Krediet waarmee je een doorlopend krediet kan afsluiten op latere leeftijd.