Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing

Heb jij ook altijd de droom gehad om een aanbouw aan de woonkamer te hebben voor meer ruimte? Of een gloednieuwe keuken? Maar je hebt niet het geld? Dan geld lenen voor verbouwing.

Geld lenen voor verbouwing krijgen

Wanneer je eindelijk de stappen zet om die droom waar te maken, kan het handig zijn om een verbouwingslening af te sluiten. Zo weet je zeker dat je de middelen hebt om jouw droom waar te maken zonder dat je je daarover zorgen moet maken. 

Wat is een verbouwingslening?

Het opknappen van je huis of tuin kan een behoorlijke klus zijn, waardoor het soms ook een behoorlijke klap met geld kan kosten. Veel huishoudens hebben dit geld niet op de spaarrekening staan of ze willen simpelweg hun spaargeld hier niet aan uitgeven. Dit is heel begrijpelijk en daarom zou je kunnen kiezen voor een verbouwingslening.

Hierbij leen je eenmalig een bedrag op je betaalrekening waarvan jij je verbouwing kan betalen. In de periode die je zelf vooraf bepaalt samen met je bank, betaal je de lening terug. De kosten voor deze lening worden bepaald door de rente, deze staat vast.

Hypotheek voor verbouwing krijgen

Een van de manieren om je verbouwing te financieren, is het nemen van een hypotheek voor je verbouwing. Naast de hypotheek van je huis, neem je een extra hypotheek voor verbouwing erbij. Hiervoor is een hypotheekakte nodig.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Je bestaande hypotheek verhogen voor de verbouwing is over het algemeen handiger en voordeliger dan een tweede hypotheek. Dit komt omdat je dan niet te maken krijgt met notariskosten, maar het is niet voor iedereen beschikbaar. Je huidige hypotheek moet namelijk extra ruimte hebben, dit heet een hogere hypothecaire inschrijving.

Bij een hypothecaire inschrijving is dan al wat ruimte in je hypotheek gemaakt voor aanpassingen aan je huis. Dit moet van tevoren zijn afgesproken. Als dit in jouw geval niet is gedaan, dan moet je wat extra geld lenen voor je verbouwing (tweede hypotheek afsluiten). 

Geld lenen voor verbouwing van je droomhuis

Persoonlijke lening voor verbouwing

Een persoonlijke lening is ook altijd een goede mogelijkheid. Hierbij laat je je hypotheek voor wat het is en je gaat onafhankelijk aan de slag.

Een financiering voor een verbouwing afsluiten kan bij vele verschillende kredietverleners. En om kosten te besparen is een uitgebreid onderzoek naar de kredietverlener nodig.

Je leent eenmalig een bedrag en je betaalt dat terug in kleine, vaste stukjes. De kosten voor je lening zijn dan eigenlijk de rente, die je aan het begin vastzet. 

Voordelen persoonlijke lening

Een persoonlijke lening biedt veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld ontzettend veel keuze tussen verschillende kredietverleners. Je vergelijkt uitgebreid de kredietverlener die bij jou past en ook voldoet aan al jouw eisen.

Daarnaast biedt een persoonlijke lening vooral veel zekerheid. De looptijd, de rente en het leenbedrag staan allemaal vast waardoor je van tevoren al precies weet waar je aan toe bent.

Het is daarom wel handig dat je weet hoeveel je verbouwing gaat kosten. Je kunt het leenbedrag namelijk halverwege niet verhogen of verlagen zonder boete op te lopen. 

Verbouwingskosten aftrekbaar

Een ander voordeel van geld lenen voor de verbouwing van je huis, is dat je de hypotheekrente van je verbouwingslening mag aftrekken als de verbouwing binnen zes maanden na het afsluiten van de hypotheek af is.

Maar maak je geen zorgen als jouw verbouwing langer dan zes maanden gaat duren, wanneer je het extra geld voor de verbouwing in een bouwdepot staat, mag de verbouwing wel tot twee jaar duren.

Ook dan mag je de hypotheekrente over dit geld aftrekken van je belastbaar inkomen. 

Kosten verbouwing

Wat kost een verbouwing? Voordat je geld gaat lenen voor verbouwing, moet je eerst de kosten weten. De kosten van jouw verbouwing verschillen, afhankelijk van wat je laat verbouwen. Wel geven een indicatie over hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn. Hierdoor schat je ook beter in hoeveel je zal moeten gaan lenen en hoelang de looptijd van deze lening gaat zijn. 

Badkamer

Wanneer je van plan bent je badkamer een make-over te geven, ben je waarschijnlijk minimaal €6.500 kwijt. Dit is het geval met een kleine verbouwing. Wil je alles uit de kast halen? Dan ben je gemiddeld maximaal €9.500 kwijt. 

Keuken

Ook een keuken kan al snel zeer prijzig worden, wel heb je dit natuurlijk zelf in de hand. Gemiddeld kost een verbouwing van de keuken al snel €12.500, dit is het minimale bedrag. Het gemiddelde maximale bedrag ligt op €17.500. De meeste huishoudens sluiten hiervoor een lening af. 

Aanbouw

De aanbouw is ook een populaire verbouwing, zeker wanneer er gezinsuitbreiding plaatsvindt en het huishouden meer ruimte tot hun beschikking willen hebben. Een aanbouw moet natuurlijk wel mogelijk zijn afhankelijk van je locatie, maar ook financieel gezien. Een kleine aanbouw kost namelijk al gauw €19.000. Wanneer je meer ruimte wilt realiseren, betaal je maximaal gemiddeld €27.000. 

Verbouwen en tips

Iedereen doet een verbouwing op hun eigen manier. Maar er zijn wel handigheden waar je aan kunt denken bij een verbouwing. 

  • Heb een reservepotje. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat er onvoorziene kosten komen. Wanneer je wat geld achter de hand hebt, voorkom je dat je genoodzaakt bent de verbouwing stil te leggen.
  • Weet wat je wilt. Dit gaat om jouw eigen huis en tuin en hoewel de verbouwers er vaak verstand van hebben en dolgraag tips geven, is het slim om van tevoren al een plaatje in gedachten te hebben. Zo heb je de meeste kans dat er aan al jouw eisen wordt voldaan.
  • Zorg dat je op de hoogte bent over vergunningen. Het is altijd handig om even te checken bij de gemeente of je alles mag gaan doen wat op jouw dromenlijstje staat.  

Dus geld lenen voor verbouwing?

Geld lenen voor verbouwing is zo gek nog niet. Wanneer je wilt dat jouw verbouwing een succes is en je daarna zorgeloos in je mooie verbouwde huis kunt leven, zullen we je zeker aanraden je verbouwing te financieren.

Het zorgt ervoor dat je nu begint, en je je geen zorgen hoeft te maken over het hele proces. Zo geniet je er meer van en woon je zo snel mogelijk in jouw droomhuis! En lening voor verbouwing aftrekbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *